Historien om

H. Knudsen & Sønners el-motor fabrik.

                                                       Grundlagt i 1920 af Hans Knudsen

I året 1920 etablerer Hans Knudsen sit elektromekaniske værksted i en kælder på adressen Kingosgade nr. 9 i København. Med tiden begynder han at fabrikerer motorer til blæsere og ventilatorer. Hans Knudsen har 2 sønner Eyvind og Gunnar, som bliver uddannet og begynder at arbejde i firmaet, og firmaet ændre navn til H. Knudsen og Sønner.

I 1942 dør Hans Knudsen og sønnerne Eyvind og Gunnar Knudsen overtager firmaet, som ændre navn til H. Knudsen og Sønner ApS.

Efterhånden bliver værkstedet i kælderen for småt og arbejdsmængden stigende. Sønnerne Knudsen kigger derfor efter nye lokaler, som de finder på Frederikssundsvej i Brønshøj.


Værkstedet på Fredeikssundsvej 266.
float:left#width:25

Efter flytningen til Frederikssundsvej bliver det nødvendigt at udvide produktionen, og på et tidspunkt er der omkring 25 fastansatte og 4 lærlinge.

Produktionen omfatter nu ikke bare motorer til ventilatorer og reparationer, nu begynder man også at fabrikere bænkslibere. Og efterhånden bliver det også motorer til: håndtørre - symaskiner - trådfremføring i svejseværker skæremaskiner til stof og styremaskiner i skibe bl.a.

I 1954 begynder Dansk Signal Industri på at udvikle et nyt bomdrev til de danske jernbaneoverskæringer, og H. Knudsen og Sønner får til opgave at lave motorerne til disse drev, en motor som stadig produceres. Ud over motoren til bomdrevet, får firmaet også til opgave at fremstille en lille drejemagnet til klokkerne der står i forbindelse med jernbaneoverskæringerne.

I slutningen af 60'erne begynder man et samarbejde med Ejner Weilbach, som har startet en produktion af roterende ruder og vinduesvisker til skibsfarten. Disse motorer er også fortsat i produktion, men i dag er det KREIPKE marine som har overtaget produktionen af de roterende ruder.

Op gennem 80'erne falder produktionen, og i 1987 overtager 3. generation Bjarne Knudsen samt en medejer Erik Kusk den daglige drift.

I 1994 overtager Bjarne Knudsen alene firmaet, og i 1995 flytter firmaet til nye mindre lokaler på Bjerringbrovej i Rødovre.

Efterhånden er vindmølle industrien begyndt at vokse, og i slutningen af 1990'erne får firmaet til opgave at konstruere en motor til en hydraulikpumpe, til brug i vindmøller. I første omgang til AVN Hydraulik. Det starter med en lille motor på 75W og i dag er den største motor på 400W.

 

Da Nautisk Service ApS i 2014 lukker, overtager H. Knudsen og Sønner produktionen af signalfigurer, tågehorn og andre små produktioner, og samtidig flytter firmaet til Generatorvej 43 i Søborg.

Den 1. Januar 2020 kunne firmaet så fejre sit 100 års jubilæum.

 

 

Bjarne Knudsen ved firmaets 100 års reception på Generatorvej Januar 2020.

I samme anledning videre solgte daværende ejer, Bjarne Knudsen så firmaet til Elektrokul A/S, som overtog firmaet den 1. marts 2020.

Fremover vil firmaet bliver videreført som hidtil under navnet H. Knudsen & Sønners Eftf. ApS, og alle medarbejder incl. Bjarne Knudsen vil fortsat være at finde på den nye adresse.

 

                                Fremtiden.

H. Knudsen & Sønners Eftf. ApS satser fremad rettet på at være en god og fleksibel partner for vores kunder i det daglige. Desuden er det vigtigt for os at overholde aftalte leveringstider.

Vi producerer i dag motorer til f.eks. jernbane- og vindmølleindustrien samt skibsfarten, samt renovering af disse. Vi vil også på længere sigt forsøge at udvikle nye motorer med bedre drift egenskaber som lever op til fremtidens behov.

Vores kunder spænder fra mindre firmaer til store internationale virksomheder som bl.a.:

Bombardier Transportation Denmark A/S - Dellner Hydratech Group ApS - Connected Wind Service A/S - PMC Technology A/S - Wicotech ApS - Chocoma A/S - Weilbach A/S  - Gerber Scientifc - AVN Hydralik A/S og Kreipke marine.

 

Ring gerne til os eller send en email for et uforpligtende tilbud og en snak om ydelse, pris og leveringstid.

 

H. Knudsen & Sønners Eftf.  ApS

Snedkervej 2A

4600 Køge

 

Tlf.  +45  42 63 42 72 eller +45  70 20 78 26

E-mail:  hks@hks-elmotor.dk

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk